Николић: Данашња хапшења увод у потпуну диктатуру

Home/aktuelnosti/Николић: Данашња хапшења увод у потпуну диктатуру

Николић: Данашња хапшења увод у потпуну диктатуру

Демократска српска странка најоштрије осуђује хапшење чланова породице посланика Милана Кнежевића и преметачину његове куће, хапшење више лица по Зети међу којима и истакнутог члана ДФ-а Мома Кукуличића, чији је један од највећих грехова истицање тробојке на сопственој кући, као и предсједника Праве Црне Горе Марка Милачића.

Остаће забиљежено у аналима бестијалности да су по жену од 70 година долазили припадници специјалних јединица полиције, под пуном ратном опремом и наоружани дугим цијевима. И не само за анале бестијалности, већ и за најгоре примјере кукавичлука виђене у Црној Гори. Ово понижење је за представнике полиције вјероватно највећи шамар који им је могао ударити њихов једини шеф Мило Ђукановић у тренуцима када губи тло под ногама и када покушава да врати политичку игру на терен који му највише одговара.

Хапшење најближих чланова породице једног посланика, хапшење политичких представника више немају везе са било каквим законом, већ представљају увод у потпуну диктатуру. Тако смо јутрос видјели једно лице полиције које хапси и малтретира чак и жене, док смо ових дана гледали и једно друго лице полиције, државних функционера, али и самих ДПС-ових функционера који су одлучили да понесу свој крст.

Ђукановић је управо због огромног броја грађана који излазе на литије широм Црне Горе и који представљају јасан знак да се Црна Гора не мири са Ђукановићевим законом о цркви, одлучио да у својој стратегији изврши притисак на политичке представнике. На тај начин жели да пребаци религиозне теме на политичке, литије на политичке протесте, а затим да све то насилно угуши јер му оправдање за то даје, како сам каже, “одбрана државе”. То је јасно и рекао у последњој изјави у којој је, у свом безобразном и дрском маниру већ присвојио имовину Српске православне цркве, да су протести због Законс о слободи вјероисповијести алиби за напад на државу.
Грађани Црне Горе, било које националности или вјероисповијести, треба да знају да се морају изборити да живе у нормалној држави у којој им нико неће отимати светиње, у којој им нико неће, наоружан до зуба, нападати чланове породице, у којој их нико неће хапсити због узнемиравања јавности као што су хапшени новинари. Јутрошња акција полиције је очигледан примјер узнемиравања јавности, безакоња и безобзирне демонстрације силе. Наравно, Ђукановића и његов кумовско- рођачки клан који влада Црном Гором сада највише плаше многобројне литије по градовима Црне Горе које из дана у дан показују да је његов “Закон о слободи вјероисповијести” доживио фијаско међу грађанима и да се преварио у његовој темељној реченици – “Ипак нас је више.”
 Потредсједник ДСС
 Матија Николић

By | 2020-01-31T15:54:07+00:00 January 31st, 2020|aktuelnosti|Comments Off on Николић: Данашња хапшења увод у потпуну диктатуру

About the Author: