29. мај 2017 ЈАЧАЊЕ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

Home/aktuelnosti/29. мај 2017 ЈАЧАЊЕ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

29. мај 2017 ЈАЧАЊЕ РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

Предсједница Демократске српске странке, која је на челу Скупштине општине Котор и секретарка СО Котор Маја Мршуља учествовале су у раду Прве регионалне конференције локалних самоуправа земаља Западног Балкана, која је одржана у Сремској Митровици 29. маја.
“Представници локалних самоуправа из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске размотрили су на конференцији низ тема значајних за јачање регионалне сарадње у земљама Западног Балкана.


Разговарано је о значају који локалне јединице имају у имплементацији мјера регионалног развоја, утицају регионалне сарадње на малу и средњу привреду, те сарадњи централних и локалних власти.
Према ријечима предсједнице СО Котор Драгице Перовић, конференција је афирмисала политичке, безбједносне и привредне услове регионалне сарадње као важну карику на путу учлањења у ЕУ. Регионално заједништво, како је наглашено, треба развијати јачањем пословне сарадње, реализацијом заједничких програма економског развоја у различитим областима, као што су производња здраве хране, јачање туристичких ресурса и сл. Препорука Конференције локалним самоуправама је да се руководе девизом „брже, јефтиније и приступачније”, а оквир њиховог рада мора бити подржан политичком стабилношћу и правном сигурношћу”, стоји у саопштењу стручне службе предсједника Скупштине општине Котор.

 

By | 2017-08-05T05:11:40+00:00 May 29th, 2017|aktuelnosti|0 Comments

About the Author: