Сједница Предсједништва Демократске српске странке

Home/aktuelnosti/Сједница Предсједништва Демократске српске странке

Сједница Предсједништва Демократске српске странке

На сједници Предсједништва Демократске српске странке, у проширеном саставу, која је одржана у Подгорици, разматрана је актуелна политичка ситуација у Црној Гори, посебно у склопу режимске ујдурме око стављања у процедуру усвајања Предлога Закона о слободи вјероисповјести или увјерења и правном положају вјерских заједница.
Демократска српска странка још једном поновља свој званични став да тај тзв. Закон о слободи вјероисповијести, од почетне верзије текста подиже тензије и исти већ наноси огромне последице у Црној Гори. Ово зато јер квази норме тог закона представљају класичну отимачину имовине Српске православне цркве, којим се угрожавају основна људска права свих грађана Црне Горе, а посебно нас, припадника православне вјероисповијести, који смо већина у Црној Гори, да слободно у својим храмовима се сабирамо и исповиједамо своју вјеру, као што су то и наши преци одувијек радили !
Зато још једном захтијевамо да се тзв. Предлог Закона о слободи вјероисповјеси или увјерења и правном положају вјерских заједница, за којег је примјеренији назив Предлог Закона о забрани слободе вјероисповјести и конфискацији имовине СПЦ у ЦГ, под хитно повуче из процедуре и скине са дневног реда Скупштине ЦГ заказане за 24 децембар, јер, у супротном, последице по мир и друштвену стабилност у Црној Гори могу бити несагледиве.
Стога, Демократска српска странка са пуно прва и одговорности позива све своје чланове, симпатизере, као и све остале грађане да дођу у Никшић 21. децембра и да својим присуством и саборношћу на Светој Архијерејској литургији у Саборној цркви Св. Василија Острошког покажемо снажан протест и отпор сулудом науму власти у Црној Гори.
ДСС је на сједници проширеног Предсједништва још једном позвала власт да престану са шиканирањем свештеника Српске православне цркве, а посебно имамо у виду пароха Горњо Грбаљског- оца Мијајла Бацковића. Његово срамотно привођење и одвођење на информативни разговор, као каквог криминалца наочиглед грађана, представља бескруполозно и најфлагрантније застрашивање свештеника и вјерног народа, како би се појачао притисак на цркву и на тај начин реализовао програм ДПС о успостављању такозване Црногорске православне цркве, на челу са анатемисаним распопом Мирашем Дедејићем.
За ДСС је ово, не само кршење основних људских права, већ и државни терор коме се црква, вјерни народ, грађани, политичке партије, као и остале организације морају успротивити.

 

Предсједница Демократске српске странке
Драгица Перовић

By | 2019-12-10T09:52:56+00:00 December 10th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Сједница Предсједништва Демократске српске странке

About the Author: