Перовић: Ђукановић одлази на пут без покајања

Home/aktuelnosti/Перовић: Ђукановић одлази на пут без покајања

Перовић: Ђукановић одлази на пут без покајања

 

Демократска српска странка најоштрије осуђује најаву предсједника Црне Горе Мила Ђукановића којом како сам каже креће у завршни обрачун са Српском православном црквом . Мило Ђукановић, у свом лажном оправдању да жели да буде већи европејац од свих европејаца, ради оно чега би се сваки Европљанин стидио- користећи, односно злоупотребљавајући државну и институционалну моћ, напада на вјерску организацију вјековно утемељну и широко прихваћену у Црној Гори. Оваква одлука је без преседана у савременом свијету у коме би се тешко могло замислити да неко у великим свјетским престоницама одређује начин функционисања вјерских организација, посебно традиционалних.
Али на страну Европа и њени проблеми. Демократска српска странка упозорава Ђукановића да ово што је сада најавио, након свих покрадених избора, референдума, језика, можда није ни последња линија, али је сигурно пут на коме, за било кога од нас, више нема назад. То ће бити акт чистог насиља, без икаквог утемељења у праву, правди, историји, али и који не може бити темељ за било какву будућност. Та Ђукановићева одлука о преуређивању православне цркве јесте заиста природан след догађаја након издаје сопствене земље за вријеме Нато агресије, покраденог референдума, признања лажне државе Косово, дружења са Тачијем – Змијом и Харадинајем уз могућу подјелу профита од кокаинске руте и људске крви истекле из Жуте куће, маргинализовања српског језика и увођења црногорског који до прије неколико година није постојао, нити га је ко говорио .
Уништавањем сопствене државе, сопственог језика и вјере, и на концу, сопственог народа, Мило Ђукановић одлази на пут без покајања, а на коме се за њега неће молити чак ни Мираш Дедејић, ни Лав Лајовић, највећи свеци, његове драге црногорске православне цркве. Демократска српска странка зато позива предсједника Ђукановића да се окане божијих питања, јер ваљда мисли да му је након 30 година владавине и то дато, јер му неће помоћи ни све крађе, лажи , манипулације, потплаћивања и насиље којим је створио Црну Гору у којој се више не пита – из ког си племена, већ ком клану припадаш? Ваљда је Ђукановић помислио да и цркву може да направи као свој приватни Универзитет, и новог човјека што су најављивали његови министри а да потом истјера своје финансијере, тајкуне и политичке сараднике, као што су Кнежевић, Маровић и многи други.
Демократска српска странка позива своје чланове, симпатизере, као и све грађане Црне Горе да дођу на Тројичин дан испред Храма христовог васкрсења у Подгорици . Литургијском окупљању, које је организовало сво свештенство православне цркве у Црној Гори требало би да присуствују сви којима су на срцу Бог , право , правда и добри међуљудски односи у Црној Гори како би се показало да би Ђукановић оваквом политичком одлуком направио огромну неправду и унио велики раздор у Црну Гору и како би га одвратили од сулудог наума који може имати тешке и несагледиве последице по све нас.

 

Предсједница ДСС
Драгица Перовић

By | 2019-06-10T15:35:42+00:00 June 9th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Перовић: Ђукановић одлази на пут без покајања

About the Author: