Перовић которским ватрогасцима: Нема тих притисака и пријетњи које би ме натјерале да право претворим у неправо

Home/aktuelnosti/Перовић которским ватрогасцима: Нема тих притисака и пријетњи које би ме натјерале да право претворим у неправо

Перовић которским ватрогасцима: Нема тих притисака и пријетњи које би ме натјерале да право претворим у неправо

Број:11-6879/1

Котор, 31. 05. 2019.год.

СЛУЖБА ЗАШТИТЕ И СПАШАВАЊА КОТОР

Предсједнику Синдикале организације

г-дину Јосипу Марковићу

 

Г-дине Марковићу,

            са дужном пажњом сам прочитала Ваш допис и у потпуности схватила смисао и разлоге Вашег обраћања, са констатацијом да Ваш допис није ни мало безазлен и наиван. Током своје цијеле професионалне и политичке каријере сам имала огромно разумијевање и неријетко заступала захтјеве и ставове синдиката, права радника и запослених у јавној управи. Ваш допис није имао ту природу, већ напротив управо политичку. Прије свега, за конкретне разлоге Вашег обраћања мени, одмах на почетку да Вам кажем, ја сам погрешна адреса. Права адреса су они политички субјекти који су Вас, индиректно или директно, инструисали да ми се наредбодавно, са великом дозом пријетњи, обратите, а који су играјући се скупштине незаконито разријешили Предсједника Општине, са свим негативним последицама и на тај начин довели Вас и Ваше колеге, и све нас, у незавидну ситуацију.

             Наравно, све то скупа Вама не даје за право да ми се на прилично непристојан начин обратите,завирујући у мој новчаник, са нескривеним инсинуацијама да ја не живим од плате, што се да закључити да се финансирам из неких недозвољених извора попут крађе и слично.  Стога Вам озбиљно и врло оправдано саопштавам да сам се за Ваше нескривене пријетње обратила надлежним органима,а за ово друго није искључено да не покренем поступак и пред надлежним судом.

            А сада један добронамјеран савјет, ја као особа нијесам недоступна и да сте мислили да ми се са најбољим, а не исполитизованим намјерама обратите,то сте у сваком тренутку могли учинити једноставним доласком у мој кабинет. Ја странке примам у току цијелог радног времена и без посебног заказивања. Врата мог кабинета су за све грађане, па и Вас, увијек отворена. Били бисте примљени, саслушани и наравно посавјетовани.

             Немам намјеру да Вам оставим утисак да немам разумијевања за непримљени априлски лични доходак, ово зато јер сте и Ви, баш као и ја, 28 марта примили мартовски лични доходак, што значи да није тачно да су питању три непримљена ЛД и то јавност треба да зна. У питању је један ЛД априлски, што је свакако за све нас који живимо само од плате велико, али понављам Вам ја нисам адреса за рјешавање тог проблема. Узгред за мајски ЛД тек треба да се изврши обрачун. Иначе, исплате ЛД су увијек вршене до 5 – ог у мјесецу, а некад и касније!

               Да су Вам намјере биле добре, Ви као синдикалац, са Вашим непосредним руководиоцем г-дином Максимом Мандићем, могли сте размијенити мишљење прије обраћања мени и из прве руке бисте,вјерујем, схватили да сам ја особа која има разумијевања, али и да сам велики легалиста и да нема тих притисака и пријетњи које би утицале на мене да урадим нешто чиме бих неправо претворила у право.  Стога Вас можда као правног лаика и могу разумијети, али не могу да Вам опростим

              Ви као Ватрогасац, обављајте послове за које сте вични и за које сте квалификовани, а мени оставите да рад скупштине организујем и водим у складу са заклетвом коју сам положила приликом преузимања ове респектабилне функције. Кратко,допустите ми да радим по Уставу и Закону, а новчана награда за мој и Ваш рад биће као и свима осталима.  

             Како сте изабрали начин да поред личног обраћања мени допис дистрибуирате медијима, то ћу исто и ја безрезервно учинити – 1/1!            

                                           

 

                                                                                            ПРЕДСЈЕДНИЦА

                                                                                             Драгица Перовић

By | 2019-05-31T17:47:47+00:00 May 31st, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Перовић которским ватрогасцима: Нема тих притисака и пријетњи које би ме натјерале да право претворим у неправо

About the Author: