Перовић : Сједница СО Котор заказана за 14. јун

Home/aktuelnosti/Перовић : Сједница СО Котор заказана за 14. јун

Перовић : Сједница СО Котор заказана за 14. јун

             Данас сам, у складу са императивним одредбама Закона о локалној самоуправи, а на основу поднијетог захтјева – иницијативе од стране новоформиране скупштинске већине за сазивање сједнице СО Котор, заказала 20  сједницу, са предложеним дневним редом – избор Предсједника Општине Котор! Сазив ће у току дана бити дистрибуиран свим  одборницима (њих 33-оје). Сједница је заказана за 14. јун 2019. године, у 18 часова!

            Иако поднијети захтјев – иницијатива,  као и претходна иницијатива за разрјешење предсједника Владимира Јокића, није поднијета у складу са законом,  што је чини апсолутно мањкавом и неуредном, захтјев сам данас на вријеме и у року испроцесуирала, чиме стављам тачку на све медијске притиске и шпекулације острашћених ДПС кадрова – јавних претендената на највише функције у законодавној и извршној власти. Ово зато, јер сам дубоко посвећена законитом раду управе коју смо формирали 2017. године. А посебно раду локалног парламента који је, као законодавни орган, најпозванији да спроводи и примјењује закон, наравно након спроведених избора, а не након волшебне прекомпозиције власти?!

          Међутим, како сада у складу са оном народном „напад је најбоља одбрана“, истакнути, афирмисани и перспективни ДПС кадрови Апрцовић, Аврамовић и Суђић, пилатовски перу руке од чињенице да су управо они директни кривци за тренутно стање у Општини Котор, јавности дугујем најјасније појашњење.              

          Управо они су ти који су, већинским засиједањем тзв. скупштине од 24 априла,  са својим СДП помагачима, а нашим дојучерашњим коалиционим партнерима,  проузроковаливанредно стање у Општини Котор!

          Грађани Котора, а и шире, треба да знају да се запосленима касни само са  једном платом и то за април мјесец?! Они су  вас и ваше породице оставили без плате! Они су ти који на том и таквом засиједању, након што су смијенили Владимира Јокића, нијесу предложили и изабрали неко лице, које ће обављати функцију предсједника до избора новог предсједника. Они су ти, који су све то  свјесно и урачунљиво урадили само и са јединим циљем да се сада, након мјесец дана,  могу појавити као спасиоци, и то баш  у вријеме када Управни суд и надлежно Министарство за јавну управу требају да донесу одлуке и дају инструкције да се рад Општине Котор уведе у легале токове.            

              Они су ти, који правно насиље уводе као нови манир и модел рада на црногорској политичкој и правној сцени. Они су ти, који су за рад покрића скупштинске брљотине само један дан након 24 априла – већ 25 априла, у Скупштини ЦГ,предложили тзв. которски Закон о измјенама и допунама Закона о локалној самоуправи. Ово зато, јер им је боље да отворе сваку другу, па и Пандорину кутију, само не гласачку. Итд, итд, итд …!    

            И на крају, тој новој скупштинској већини желим да поручим – како су почели нека и  наставе да раде, а најбољи суд о њима и нама је вријеме. Вријеме је мајсторско решето, уз кратку поруку да након свега и даље имам миран сан, јер су ми и образ и руке чисти!                

 

                                                                                             ПРЕДСЈЕДНИЦА

                                                                                         Драгица Перовић (ДСС)

By | 2019-05-30T13:45:04+00:00 May 30th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Перовић : Сједница СО Котор заказана за 14. јун

About the Author: