Николић : Скандалозна пресуда чин недостојан тумачења

Home/aktuelnosti/Николић : Скандалозна пресуда чин недостојан тумачења

Николић : Скандалозна пресуда чин недостојан тумачења

    Демократска српска странка оцјењује да је пресуда за такозвани “државни удар” или како га назваше у, сада већ срушеној судници и суду, “покушај тероризма”, скандалозан и примитиван чин недостојан било каквог тумачења. Због овакве пресуде очекујемо да од срамоте споменик Валтазару Богишићу испред Правног факултета у Подгорици, као и симболи права и правде у Црној Гори, већ у току дана нестану и да нам ускоро кажу да су пронађени у Тунгузији. У овој “поларној ноћи”црногорског правосуђа, чија је тама мрачнија и страшнија од оних у свјетским забитима, судија Мугоша се у образложењу пресуде користила инсинуацијама, а не доказима?!
   Демократска српска странка тврди да је у црногорској збиљи, на жалост, ситуација много мучнија. Због потребе додворавања својим менторима из НАТО чија је једина улога да уништава, убија и отима по свијету, наши властодршци желе да пошаљу на петогодишње затворске казне лидере најјачег опозиционог савеза. Пресуда која би морала бити заснована на праву и закону се претвара у политичку и даје се идеолошка основа како су Руси и Срби покушали чак и крвљу да спријече Монтенегро у његовој свијетлој атлантској будућности. На жалост, политичке и животне консеквенце овакве једне ситуације могу бити потпуно стављање ван закона било какве другачије, опозиционе мисли, а све то је у ствари чиста диктатура без било какве примјесе закона и демократије. Наравно, све зарад шачице људи на власти, кумовско- рођачки испреплетаних, који живе “амерички сан” трошећи хиљаде евра дневно док стотине хиљада грађана живе у биједи и тешким радом, ако уопште имају могућност за исти, покушавају да прехране породицу.
   Демократска српска странка још једном позива да се што прије прекине са циркусом звани “државни удар” и да се, прије свега, све правне и политичке снаге усмјере на добробити Црне Горе и њених грађана. Подсјетимо на стару изреку “Боље сто кривих на слободи, него један невини у затвору”. У Црној Гори на слободу су већ пустили много кривих, ред је и да се исто учини са невинима.

 

Потпредсједник ДСС
Матија Николић

By | 2019-05-09T12:29:29+00:00 May 9th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Николић : Скандалозна пресуда чин недостојан тумачења

About the Author: