Перовић : Прекинути компромитујуће суђење за “државни удар”

Home/aktuelnosti/Перовић : Прекинути компромитујуће суђење за “државни удар”

Перовић : Прекинути компромитујуће суђење за “државни удар”

   Демократска српска странка позива на поштовање закона и правде у судском процесу познатом као “државни удар” у коме је сумњиво све у наводима Тужилаштва, изузев крупних далекосежних посљедица које овај спор може оставити по Црну Гору. ДСС оцјењује да овај судски процес више личи на “лов на вјештице” у духу тоталитарних времена која смо жељели да оставимо иза себе, када је било потребно да се на некога само покаже прстом и да тај заврши у затвору, на “преваспитавању” на Голом отоку или просто нетрагом нестане. Разлози су обично били друге природе, политичке, а често и личне.
    Дакле, све је сумњиво – сумњив је и главни свједок, а сарадник, који је више пута мијењао потпуно опречне исказе, час је државни удар постојао, час да није. Сумњив је и СДТ Катнић, који подиже оптужнице, а доказе му је вода однијела, сумњиви су и завјереници који баш онако орни, способни, здрави и млади, каквим смо их видјели у опскурном свакодневном ТВ спектаклу, не издржаше ни неколико мјесеци у ЗИКС-у, а не да бајонетима крену на полицију и војску.
Сумњиви су и Руси, за које ваљда једино ми на свијету не знамо гдје су, а сумњиви су јер нису знали ни гдје долазе- није им ово ни Чеченија, ни Грузија, ни Украјина, ни Сирија, па да тако лако као у тим земљама односе побједу. А Срби су још одавно, откако је ове власти највећи сумњивци, те је њихово држање у затвору потпуно основана ствар јер они увијек раде против државе.
    ДСС позива да се ово, крајње компромитујуће суђење за институције Црне Горе, али и за Црну Гору као друштво, што прије прекине. Посљедице могу бити поново политички затвореници, и то ни мање, ни више, него лидери најјачег опозиционог политичког савеза. О каквој онда демократији можемо да говоримо када се политички противници уклањају на овакав бескрупулозан начин који нема никакве везе са правдом, законом, а посебно оним што би требало да буде темељ сваког демократског друштва – слободном ријечи. Када се суди и затварају лидери странака који представљају српске гласаче, онда ми у ДСС имамо посебну обавезу да дигнемо свој глас, јер се кроз ово суђење жели нацртати политичка потка како су Срби и Руси жељели да направе крвопролиће у Црној Гори како би је зауставили на “свијетлом путу” ка НАТО- синоним за крв, страдања, дјечије сузе, разрушене градове и разорену привреду.
    ДСС још једном позива да се спријечи да невини леже у црногорским затворима из политичких разлога, као и да се спријече потенцијалне крупне посљедице које могу настати осуђујућим пресудама Милану Кнежевићу и Андрији Мандићу, а посебно у том свијетлу апелујемо на судију Мугошу, јер су жене у Црној Гори одувијек имале свијетлу и тешку улогу, да и овог пута одбрани ту репутацију.

 

By | 2019-05-07T15:19:20+00:00 May 7th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Перовић : Прекинути компромитујуће суђење за “државни удар”

About the Author: