Николић : Агресија НАТО и даље траје

Home/aktuelnosti/Николић : Агресија НАТО и даље траје

Николић : Агресија НАТО и даље траје

 

  Демократска српска странка, с тугом и поносом, обиљежава двије деценије од почетка злочиначке НАТО агресије и бомбардовања Савезне Републике Југославије (Србије и Црне Горе). „Mилосрдни анђеo“, како је у свом аветињском сарказму НАТО назвао своју војну акцију којом је напао нашу земљу донио је смрт, уништење и болест – убијено је око три хиљаде људи, већином цивила, унишена је путна инфраструктура и велики број привредних гиганата – према процјени тадашње Савезне владе штета коју је учинио НАТО пакт износи око 100 милијарди долара. Научници, које је у Комисији за испитивање последица НАТО бомбардовања окупила званична Србија, већ доказују да је пораст малигних обољења код дјеце уско везан са НАТО бомбардовањем наше земље 1999 године.
За 78 дана, узносили су се на небо наши мали анђели Милица Ракић, три године, Бојана Тошовић 11 мјесеци, Марко Симић 2 године, у Мурини у Црној Гори само троје дјеце у једном дану – Јулија Брудар, Оливера Максимовић, Мирослав Кнежевић, које су НАТО бомбе затицале на ношама, у загрљајима њихових родитеља који су немоћно покушали да их заштите, у безазленој дјечјој игри – њих 79 који су постали знак њиховог зла, бестијалности и рата, а заувијек симбол нашег отпора, љубави и правде.
ДСС се придружује и поздравља све политичке субјекте, удружења грађана и НВО које обиљежавају овај дан јер, на жалост црногорска власт се, као и 1999 године придружила онима који су издали ову земљу, њену историју и херојску традициују по којој је Црна Гора била позната. То што у Црној Гори данас нема обиљежавања овог стравичног чина на нивоу државе, што се такво обиљежавање забрањује и на све начине омета је наставак најсрамније странице у историји Црне Горе – од оног дана 1999 године када је Мило Ђукановић, тада члан Врховног савјета одбране наше земље одлетио у Главни штаб агресора – НАТО, гдје се налази и дан данас, преко признања лажне државе Косово па све до новог, скоро па апсурдног захтјева, да – Србија призна независност Косова.
Агресија НАТО, чини се, и даље траје. Не само што је црногорска власт, мимо воље грађана, без референдума и супротно закону, тијесном, а као што и знамо поткупљивом парламентарном већином, увела Црну Гору у НАТО, министри у Влади Црне Горе склапају споразуме са косовским и албанским терористима како би се, на неки начин, одазвали позиву предсједника парламента лажне државе Косово Кадрија Весељија да се направи фронт против Србије. Циљ је да након Црне Горе и Македоније, које су у овај агресивни војни савез угуране мимо свих процедура, закона и воље грађана, некако на такву одлуку пристане и Србија и Република Српска. Зато им и смета обиљежавање почетка агресије НАТО пакта на СРЈ и херојске борбе нашег народа и војске како би све прекрио вео заборава и како би наша дјеца, као војници оних који су нас бомбардовали, уништавали, заводили економске санкције, ишли на друге земље и чинили иста или још гора злодјела. Једна од првих земаља пред којом НАТО звецка са својим оружјем и доводи своје војнике јесте братска Русија, али и они који су нам пружали подршку, помоћ и утјеху за вријеме тих стравичних 78 дана НАТО агресије и то сваки наш грађанин мора да зна.

                                       Матија Николић, замјеник предсједника ДСС

By | 2019-03-24T14:18:22+00:00 March 24th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Николић : Агресија НАТО и даље траје

About the Author: