Делегација Општине Котор, на позив града Александровца, присуствовала је Свечаној сједници Дана општине и прослави Светог Трифуна

Home/aktuelnosti/Делегација Општине Котор, на позив града Александровца, присуствовала је Свечаној сједници Дана општине и прослави Светог Трифуна

Делегација Општине Котор, на позив града Александровца, присуствовала је Свечаној сједници Дана општине и прослави Светог Трифуна

 

На пријему пријатељских градова, који су уприличили предсједник Општине Александровац, др Југослав Стајковац и предсједник Скупштине општине Александровац Тома Савковић, испред Општине Котор присуствовали су предсједница Скупштине и Демократске српске странке Драгица Перовић, потпредсједник Општине Миливоје Мишо Самарџић и савјетница у Стручној служби предсједника Александра Милић.

Свечана сједница одржана је у Дому културе, у оквиру које је приказан и филм о развоју и постигнутим резултатима града, након чега су уручена признања грађанима, појединцима и колективима за допринос и препознатљивост Александровца у различитим сферама друштва, а потом је услиједио и културно умјетнички програм.

Прослава градске славе, Светог Трифуна заштитника воћара, винара и виноградара, настављена је у Музеју винарства и виноградарства, традиционалним обредом сечењем славског колача и првим симболичним орезивањем винове лозе, а потом XВ Сабором виноградара и воћара Жупе.

Током цјелокупног програма делегација Општине Котор уважена је на високом нивоу, како гостопримством домаћина, тако и у званичном говору предсједника Скупштине општине Александровац.

Општина Александровац се налази у Расинском округу,у котлини између огранака Гоча, Копаоника и Јастрепца.

Град чини 55 насељених мјеста великих пољопривредних и шумских површина, а најпознатија знаменитост овог краја јесте производња вина.

Познат је и по традиционалним манифестацијама ,,Жупска берба”, ,, Међународни сајам вина ЖУПА”, ,,Козник- Град витезова”, ,,Жупске Јулске игре Митрово Поље” као и многим културно забавним и спортским дешавањима.

Поред Општине Котор, прослави градске славе присуствовали су представници Општине Будва, Охрида, Шековића, Димитровграда и високе званице локалних и градских институција у Србији.

By | 2019-02-24T13:30:11+00:00 February 15th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Делегација Општине Котор, на позив града Александровца, присуствовала је Свечаној сједници Дана општине и прослави Светог Трифуна

About the Author: