Перовић : Крајње је вријеме за смјену власти

Home/aktuelnosti/Перовић : Крајње је вријеме за смјену власти

Перовић : Крајње је вријеме за смјену власти

            Демократска српска странка оцјењује да је дошло вријеме да сви политички субјекти, било парламентарни или ванпарламентарни, без обзира на политичке супротстављености, грађани, невладин сектор, јавне личности, заједно искажу јасан и недвосмислен став за смјену овакве власти. Афера, која је започела увођењем стечаја у банке Душка Кнежевића, па преко снимка у ком тај, према властитом признању, Ђукановићев банкар даје новац за изборе генералном секретару предсједника Црне Горе, а тадашњем градоначелнику главног града Мигу Стијеповићу, па до одговора полиције, тужилаштва, судова, па и појединих медија који су, због гвоздене дисциплине коју им је увео Мило Ђукановић, жестоко стали на страну лидера ДПС-а, а не правде и који селективно оптужују и приводе најчешће ситне рибе, а од „Прве фамилије“ окрећу главу, достиже свој зенит. Сада је потпуно јасно и тиме доказано, па чак и најокорелим присталицама ДПС-а, да су државни органи Црне горе пуки инструмент у рукама њеног предсједника Мила Ђукановића.
       Многобројне афере које су нас деценијама запљускивале од стране ове власти доживљавају своју кулминацију – тако се у међусобним трвењима и жестоким свађањима за свој дио колача, Ђукановићеви људи оптужују за све и свашта и иду до најбизарнијих детаља због којих обичне грађане хвата мучнина. Након опсцених трачева, љубавница и Памела, трошкова у краљевским апартманима мистичног истока, најсавременијег пословања са неплаћеним порезом, новца који постоји и стиже, наводно ниоткуда, а сви претпостављамо како је зарађен, предсједништава која се отказују или доказују – шефу, а не функцији као у мафијашким филмовима, ситуацији у којој бизнисмен поставља вицегувернера Централне банке како би му дотурао информације и спречавао контроле.
       У том свјетлу и ДПС активности усмјерене на локалне самоуправе, у којима је опозиција на власти, су осмишљене и срачунате да са горућих криминогених тема скрену пажњу свеукупне јавнсти. Стога, ДСС и тврди да је оваква узурпација државних институција, наметнута од стране власти, катастрофална и са несагледивим посљедицама и зато је крајње вријеме да заједничке активности свих субјеката политичке и јавне сцене, као и наших грађана, буду заједнички одговор који ће имати најважнији циљ – смјену власти. Зато ће се ДСС одазвати свим активностима и протестима који се организују поводом афера „коверта“, као и свих скандала којима смо запљуснути у последње вријеме.

                                                                                   Предсједник ДСС
                                                                                    Драгица Перовић

By | 2019-02-24T13:14:51+00:00 February 8th, 2019|aktuelnosti|Comments Off on Перовић : Крајње је вријеме за смјену власти

About the Author: