Николић: Српским интелектуалцима забрана, албанским терористима добродошлица

Home/aktuelnosti/Николић: Српским интелектуалцима забрана, албанским терористима добродошлица

Николић: Српским интелектуалцима забрана, албанским терористима добродошлица

Демократска српска странка најоштрије осуђује забрану уласка у Црну Гору истакнутим интелектуалцима – академику Матији Бећковићу и историчарима и професорима Чедомиру Антићу, Александру Раковићу и Дејану Мировићу. ДСС позива да се одмах повуче срамна наредба и да одговорни објасне како су установили, и на основу ког члана закона, да баш ови људи угрожавају Црну Гору.
Питамо власт како су пропустили у Црну Гору убицу и злочинца Рамуша Харадинаја, о чијим се недјелима надалеко чуло, а којем су суђења прекидана јер су свједоци баш тих дана напрасно нестајали. Не знамо и нећемо да улазимо у то да ли је премијеру Марковићу и предсједнику Скупштине Брајовићу било угодно ћаскање и испијање пића са Харадинајем у Будви,чији се брат ових дана хвали како је убијао српске полицајце и како жали што није убио више њих, а који уз то са Црном Гором нема ама баш никакве везе. Али, сада већ можемо да кажемо да знамо да се власт добро потрудила да једном пјеснику онемогући да дође на своју ђедовину у Вељем Дубоком, јер је волшебном одлуком црногорског МУП-а постао опасан!
Док читав цивилизовани и слободарски свијет слави стогодишњицу побједe у Првом свјетском рату, дотле ова власт, умјесто да учествује у организацији овог великог јубилеја, чему су и Црна Гора и српски народ дали огроман и немјерљив допринос, забрањује обиљежавање прослава, а на границама поставља барикаде за пјеснике и историчаре.
Не би у историји било први пут да се забрањују ријеч и мисао. Не би било први пут да је политика неког отјерала са родне груде, али то онда више говори о ономе ко забрањује, него о ономе коме се забрањује. Наставља се снажан притисак према српском народу – како би црногорска власт и на овај начин, дакле силом, показала да ће учинити све да отежа живот Србима у Црној Гори.
Замјеник предсједника ДСС
Mатија Николић

By | 2018-11-01T14:14:39+00:00 November 1st, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Николић: Српским интелектуалцима забрана, албанским терористима добродошлица

About the Author: