Рисанчић : Стамбена гимнастика новоустоличеног градоначелника Тивта

Home/aktuelnosti/Рисанчић : Стамбена гимнастика новоустоличеног градоначелника Тивта

Рисанчић : Стамбена гимнастика новоустоличеног градоначелника Тивта

 

За нас из ДСС-а чисти примјер алавости и да уз власт иде и сласт и маст, је најновије откриће стамбене гимнастике новоустоличеног тиватског градоначелника Кусовца, саопштио је предсједник ОО ДСС Тиват Дејан Рисанчић.

„Истине ради, негдје смо сумњали да ће у име свих грађана волшебно одрицање од наплате, на име комуналија у износу од 5,6 милиона евра Порто Монтенегру, неко наплатити?! За велике или мале паре, на рате или једнократно, потпуно је небитно, јер је у крајњем све урађено из личних интереса, крајње урачунљиво и иза леђа грађана на чијим леђима тиватска власт вишедеценијски паразитира У конкретном случају за рад стамбеног профитирања г. Кусовца.

И ту нема и не треба да буде љутње. Уствари, ако ико треба да се љути то су грађани Тивта чији одборници, међу које спада и одборник ДСС-а, нијесу дали амин на скупштинској сједници да се да сагласност за потписивање штетног уговора – тешког 5,6 милиона евра?!“, напоменуо је Рисанчић и истакао:

„Старо колоквијално правило да ‘озна’ све дозна, потврдило се у случају Кусовац, у једном потпуно законитом поступку, гдје су бенигном упоредном контролом прегледани објављени имовински картони те јавне личности, открили све! Све јавно и транспарентно и све ex lege од стране новинара, једним кликом на сајт надлежне институције. Баш као и у случају моје маленкости Дејана Рисанчића, одборника ДСС-а, у СО Тиват. Којом приликом је најтранспарентније јавности предочен како мој, тако и имовински картон моје супруге, са свим аутомобилом старим 23 године. Није ми било пријатно, али све је било тачно и нема љутње, а посебно нема пријетње!“

Додаје, да стога он и партија коју представља у локалном парламенту новопостављеног градоначелника питају- шта је спорно, на шта и кога се љути и коме пријети?

„То су подаци које сте ви попунили како ове, тако и свих претходних година, ово зато јер сте добровољно пристали да будете функционер и јавна личност. А уз јавну личност и функцију неминовност су и јавно објављени имовински подаци. Отуд и то да сте те имовинске картоне били у обавези ви лично (надам се и добровољно) попунити, потписати и послати надлежној институцији. Која је надаље била обавезна да то на свом сајту објави. А о томе ко ће их читати и даље у законом дозвољене сврхе користити, градоначелника Кусовца нико не треба и неће питати, баш као што се о томе ни друге јавне личности не питају.

И да закључим нема љутње и нема преваре. Све је јавно и транспарентно. Стога, ми из ДСС-а смо потпуно на страни истине, у конкретном и на страни новинара који нам је показао да оно што се по закону објављује на сајтовима институција користимо и свакодневно грађанима сервирамо шта и за кога тиватска власт ради. Као што се види ко није за себе није ни за другога!

Стога грађани Тивта будите спремни да, све док актуелна власт не обезбиједи све своје прохтјеве, нема нам бољитка ако сви скупа не почнемо да их прозивамо као што професионално и аргументовано ради новинар којем судским поступцима пријети преподобни, новоустоличени тиватски градоначелник“, наглашава Рисанчић.

By | 2018-11-01T14:08:27+00:00 October 19th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Рисанчић : Стамбена гимнастика новоустоличеног градоначелника Тивта

About the Author: