Николић: Казне за не устајање на химну за рубрику „вјеровали или не“

Home/aktuelnosti/Николић: Казне за не устајање на химну за рубрику „вјеровали или не“

Николић: Казне за не устајање на химну за рубрику „вјеровали или не“

За Демократску српску странку (ДСС), најновије активности Владе Црне Горе и утврђивање текста Предлога закона о измјени и допунама Закона о државним симболима и Дану државности, са императивним казненим одредбама и казном за неустајање на химну, које су прецизиране у распону од 300 до 20.000 евра, у зависности да ли је у питању починилац – физичко или правно лице, је за рубрику ВЈЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ!
Међутим, за нас из ДСС-а је ово негдје и очекивано, јер, за овако нешто потребно је било вријеме и постепени кораци. Па, како је први корак био пошто – пото наметнути народу Црне Горе химну, чија је музика наводно химнична, са Секулиним текстом. Други корак је овај, да се мора на ту исту химну и устати, без обзира да ли сте инвалид или не, да ли сте млади или стари, да ли је прихватате као своју, или не. А трећи корак ће, за шта не треба бити много видовит, чим ове измјене и допуне ступе на снагу, нове измјене и допуне да сви, онако хорски, морамо устати и пјевати химну. А четврти корак вјероватно да, уз поштовање претходних корака, морамо и руку држати на мјесту гдје нам је срце, или гдје бар неки мисле да им је срце, а што визуелно већ виђено значи на желуцу, итд, итд, итд…
Једном ријечју све онако и и на начин како један диктаторски режим диктира декларишући се да је то све патриотизам. Наравно, на страну то што уз инториње химне и истицање застава свој патриотизам материјализују свуда и на сваком мјесту „камионима и авионима“, на уштрб све веће народне сиротиње.
Уствари, кроз Предлог закона о измјени и допунама Закона о државним симболима и Дану државности, власт чува себе, заклањајући се иза наводног патриотизма и бриге о „поштовању“ државе, чувајући своје незаконито стечено богатство и позиције!

Замјеник предсједника
Матија Николић

By | 2018-10-11T16:05:15+00:00 October 5th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Николић: Казне за не устајање на химну за рубрику „вјеровали или не“

About the Author: