Сједница ГО ДСС

Home/aktuelnosti, Uncategorized/Сједница ГО ДСС

Сједница ГО ДСС

 

 

Главни одбор Демократске српске странке, на својој сједници одржаној у недјељу, 09.09.2018 анализирао је актуелну политичку ситуацију и констатовао да је положај српског народа, као и стање у самој Црној Гори све теже и теже. Посебно је апострофирано најављено доношење Закона о слободи вјероисповијести којим се власт мијеша у унутрашња питања цркве, покушавајући да организује њену јурисдикцију, као и одузимање црквене имовине. Главни одбор ДСС је снажно осудио овакво понашање власти, као и наставак антисрпске и антируске хистерије који се огледа кроз слање црногорског војног аташеа на прославу годишњице злочиначке акције Олуја, када је протјерано неколико стотина хиљада Срба, а убијено око двије хиљаде, кроз слање црногорских војника на Косово, али у униформама КФОР-а, као и кроз слање црногорских војника у саставу војних трупа које НАТО гомила на граници са Русијом.
Главни одбор ДСС је оцијенио да су протекли локални избори у половини црногорских општина донијели непријатно изненађење за грађане Црне Горе јер је власт, која је претходно била уздрмана лошим изборним резултатима и губитком повјерења грађана, успјела да предизборним и изборним манипулацијама освоји надполовичну већину мандата у већини општина.
Главни одбор ДСС одбацио је Иницијативу Народне странке коју је упутио предсједник те странке Предраг Поповић о, како је наведено, разговорима о уједињењу Народне странке и Демократске српске странке. Полазна основа ових разговора, како је навео господин Поповић био би трећи почетак Народне странке. Главни одбор ДСС сматра да би то представљало гашење Демократске српске странке и оживљавање Народне странке на рачун ДСС-а. То би представљало нестанак аутентичне српске странке у Црној Гори која је водила патриотску политику и управо због такве политике тешко страдала. За Главни одбор Демократске српске странке прихватљиви су преговори и иницијативе са политичким странкама, невладиним организацијама и истакнутим појединцима са којима дијелимо исте или сличне вриједности, али уз међусобно уважавање и поштовање као што, уосталом, и ми чинимо према другима.

                                                                  Предсједница ДСС Драгица Перовић

By | 2018-10-11T13:33:59+00:00 September 10th, 2018|aktuelnosti, Uncategorized|Comments Off on Сједница ГО ДСС

About the Author: