Перовић: Аврамовић забавља которску јавност

Home/aktuelnosti/Перовић: Аврамовић забавља которску јавност

Перовић: Аврамовић забавља которску јавност

 

САОПШТЕЊЕ – РЕАГОВАЊЕ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ СО КОТОР ДРАГИЦЕ ПЕРОВИЋ

“ОО ДПС Котора је изгледа свјесно и крајње урачунљиво изабрао свог одборника, г-дина Жељка Аврамовића, да у паузи неодржавања скупштине забавља которску јавност свакодневним саопштењима како би се створио осјећај алармантног стања и кризе у которској власти.

Из поштовања према гласачима и подржаваоцима актуелне власти, као и свима онима који то нису, а који желе напредак и добро нашем граду, не желећи да арбитрирају у овом медијском спору, дужна сам ипак дати кратак одговор.

Па укратко. Тачно је господине Аврамовићу и не морате ме подсјећати на нешто чега сам јако свјесна и на што сам поносна – а то је да сам предсједница Демократске српске странке! Баш као што је тачно да сам легално и легитимно изабрана предсједница СО Котор, са листе Демократског фронта, на којој сам била ни мање ни више него носилац листе. Уз све то, правница сам, а надасве препозната сам као особа која никоме није затворила врата, увијек спремна да саслушам сваког и да са пуно сензибилитета рјешавам туђе проблеме – без обзира на политичку и сваку другу припадност. И још нешто, мој тајминг није само пет минута, некада је био неколико пута по 45 минута, некада и по неколико сати, а овај пут ће бити , увјеравам Вас, четири године.

А што се тиче Вашег захтјева и инсинуација око Одбора за статут и прописе, његовог сазивања, несазивања, прозивања имамо ли већину у одбору или немамо, воље и невоље предсједника одбора да сазове и не сазове сједницу су причине приче. Напросто, без жеље да дјелујем едукативно према Вама, одборнику са вишедеценијским одборничким стажом, мада Вам је прошлим саопштењем јасно речено да имате на располагању правна средства и институције, искористите тај правни пут да докажете недоказиво – злоупотребу закона јер је поступано по закону (!?).

Истина, “repetitio  est mater studiorum” па Вам само због тога понављам – Одлуке су донијете на основу закона, објављене у службеном листу, постале правоснажне и као такве достављене су скупштини на потврду. Све “ex lege” и како налаже чл. 59 Закона о локалној самоуправи. Што у крајњем значи да у конкретном Одбор за Статут и прописе није надлежан. Није био надлежен ни у припреми СО већ су то разматрала надлежна радна тијела: Одбор за финансије, привреду и развој; Одбор за планирање и уређење простора и комунално – стамбену дјелатност и Одбор за друштвене дјелатности.

Од мене г –дине Аврамовићу толико. Стављам тачку на ову полемику, ово посебно и зато јер се одржавањем прелијепе Бокељске ноћи завршило са љетњим забавама которске и шире јавности, уз кратку поруку не вјерујте све што чујете г-дине Аврамовићу! “, стоји у саопштењу – реаговању предсједнице СО Котор
Драгице Перовић.

 

By | 2018-08-24T13:16:09+00:00 August 24th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Перовић: Аврамовић забавља которску јавност

About the Author: