Перовић: ДПС се прерачунао и сада се јалово буни

Home/aktuelnosti/Перовић: ДПС се прерачунао и сада се јалово буни

Перовић: ДПС се прерачунао и сада се јалово буни

 

На саопштење Демократске партије социјалиста у коме се наводи да је озваничено ванредно стање и криза власти у општини Котор реаговала  je Драгица Перовић предсједница Скупштине Општине Котор (ДСС) и оцијенила да је изнијето низ неистина.

Она тврди да саопштење ДПС-а обилује увредама и непримjереном терминологијом директно упућених на адресу предсједника општине Котор Владимира Јокића и колатерално на њу.

“Неистине квалификоване кроз изразе: “злоупотреба положаја, унизио одборнике, обесмислио рад Скупштине, самовољно умјесто Скупштине, мимо консултација са парламентарним странкама, анулирања вриједности парламента, бахатост је узела маха, арогантна локална власт итд, итд….”, а све и само зато што је предсједник Јокић радио у складу и на основу чл. 59 Закона о локалној самоуправи, уз стопостотну моју сагласност, тражи и добија моју реакцију, уз констатацију да ко губи има право да се љути и клевеће. Али, ипак и то има свој праг”, истакла је Перовић.

Према њеним ријечима небулозне оптужбе за безакоње и да је злоупотребљен закон јер се ad litera примијенио чл. 59 Закона о локалној самоуправи, који је донио тај исти ДПС, вјероватно са убјеђењем да ће само они доносити одлуке и да никада неко други неће доћи у ситуацију да користи те исте одредбе, је no comment.

“Уствари ДПС се прерачунао и сада им преостаје да само констатују учињено и да се јалово буне. Стога, из истих разлога је очекивано и потпуно нормало моје понашање, у односу на одлуке предсједника Јокића, чије доношење у потпуности кореспондира са начелом легалитета и легитимитета. А посебно и зато јер постоје опште познати разлози, са којима су упознати сви одборнички клубови у СО Котор, који су били лимитирајући фактор због којих се није могао организовати наставак незавршене XВИ СО, као и одржавање XВИИ СО. Уз то, постигнут је недвосмислени договор да август мјесец буде мјесец када СО, због врућине и годишњих одмора, треба да застане са радом. Стога лицитирање има ли или нема владајуће већине нека препусте нама самима, уз моје питање која их је голема невоља натјерала да примају политичке
аутоголове и да се позивају на скакавац разлоге, или пак одговор лежи у недавној медијској најави наставка судског спора функционеру которског ДПС-а у којем се као потенцијални свједок, на захтјев оштећеног, помиње и Мило Ђукановић. Наравно, сви они који не мисле тако имају на располагању дозвољена правна средства и институције пред којима могу покренути поступак преиспитивања законитости Одлука, које су донијете на основу закона у корист свих грађана и на добробит града Котора”, закључује Перовић.

By | 2018-08-22T16:52:41+00:00 August 22nd, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Перовић: ДПС се прерачунао и сада се јалово буни

About the Author: