Политичка платформа Демократске српске странке

Home/aktuelnosti/Политичка платформа Демократске српске странке

Политичка платформа Демократске српске странке

Демократска српска странка је свој најтежи пораз доживјела 2012.године. Тада смо направили најлошији резултат у својој историји и то на изборној платформи: заштите српског језика, заштите ћириличног писма, заштите имовине Српске православне цркве и Митрополије црногорско-приморске, заступање интереса српског народа, повлачења признања лажне државе Косово, заустављања припрема за улазак у НАТО пакт и потпуно заустављање НАТО интеграција или одређивања датума о референдуму за улазак Црне Горе у НАТО, како би обје стране имале могућност да дају своје аргументе, а народ посљедњу ријеч.
Нажалост, наши грађани су на изборима изабрали оне који су их касније, противно њиховој вољи увели у агресивну Сјеверноатлантску алијансу, која бомбардује народе широм свијета. Са друге стране, у опозицији су гласали за оне који су им само два дана прије избора поручили да се не може повући признање Косова.
Срби су изабрали још једном своју обману и уколико не буду чврсто стали на позиције свог виталног интереса гласајући Демократску српску странку или неки други политички субјект који ће имати овакву платформу, ова страховита асимилација ће се наставити без наде да се било шта у будућности може измијенити, јер овај народ очигледно мора да плати своје илузије?!
Зато, Вас позивамо, још једном и позиваћемо да се одрекнемо свих другачијих политичких платформи у име наводних виших циљева, а чију ће цијену платити само српска дјеца. Ми на то, у име будућих генерација, немамо право. Демократска српска странка је аутентична странка српског народа из Црне Горе.
Након оваквог страховитог пораза када наши грађани,очигледно нису схватили да се између њиховог страховитог пропадања и борбе за бољи живот, нашла само једна мала, али круцијално важна ствар. То су власт и мандати! У име нечије власти или у име нечијих мандата , без сагледавања дугогодишње политике наши грађани су одлучили да поново поведу Црну Гору у један тежак и неизвјестан положај.
Демократска српска странка се након оваквог пораза и смрти њеног дугогодишњег предсједника др Ранка Кадића нашла на брисаном простору, гдје су се о све што је имала отимали, како власт тако и опозициони борци за слободу, правду и истину, који су нажалост, дјелимично усвојили такве методе од власти.
Међутим, Демократска српска странка је успјела да најприје у коалицији са Демократским фронтом у Мојковцу и Жабљаку, а затим и самостално у Тивту задржи своје позиције. Такав тренд се наставио и са изборима у Котору, и на крају опет у Мојковцу. То нам даје наду да наша јасна, доследна политика, која има за циљ да се одупре асимилацији, ревизији историје, али не на штету било кога другог, да се наставља.
ДСС јача организационо и кадровски, а најбољи испит за то су локални избори који слиједе на прољеће. Ова Изборна скупштина је коначни чин конституисања страначких органа Демократске српске странке и јасан показатељ да она има снагу као што смо и видјели, да се врати на политичку сцену Црне Горе.
Демократска српска странка је увијек пружала руку својим опозиционим колегама, иако је тај поступак често био злоупотребљаван. Зато нас се не може поистовјећивати са онима који су спремни да чине такве ствари, иако је наша рука поново пружена према њима, али и воља да се овог пута одупремо политичком талогу Црне Горе!
Ово зато, јер ДСС је од самог почетка, препозната по својој специфичности – прије свега и изнад свега да смо странка коју сви ми доживљавамо као једну породицу, у којој је поред политичке препознатљивости, морал и колективитет изнад личних интереса! Због тога ја безрезервно вјерујем нашем чланству и зато с поносом прихватам одговорну и племениту функцију кандидата за предсједника странке, да наставим онако како нас је учио наш први предсједник др Божидар Бојовић и наш непоновљиви др Ранко Кадић.
Наравно на том путу, поред вјере и наде, потребно је много воље и труда! ДСС то има, ДСС је потенцијал, ДСС од данас креће у нове политичке побједе!

         Драгица Перовић

       У Подгорици, 17. 12. 2017. године

By | 2017-12-30T16:56:04+00:00 December 17th, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Политичка платформа Демократске српске странке

About the Author: