Говор Предсједнице ДСС Драгице Перовић на Изборној скупштини

Home/aktuelnosti/Говор Предсједнице ДСС Драгице Перовић на Изборној скупштини

Говор Предсједнице ДСС Драгице Перовић на Изборној скупштини

Поздравни говор

Часни оче Велиборе Џомићу, цијењени гости, хвала вам што сте дошли да својим присуством увеличате нашу Изборну скупштину и на тај начин покажете поштовање према нашој идеји, људима и раду!
Драги скупштинари, захваљујем вам се што сте се и у тешком политичком времену, као и увијек, одазвали позиву наше странке, да се – сретнемо као пријатељи, поразговарамо, формирамо страначке органе који ће омогућити ДСС-у да и у наредном периоду функционише и даље шири нашу идеју!
Демократска српска странка је национална странка – српског народа, која је позната по својим умјереним, али јасно израженим ставовима! У времену кроз које пролази Црна Гора, српски народ и оно што сада зову регион, а то су државе настале након разбијања бивше Југославије, врло је тешко рећи када ће проћи оно што називамо – политичком, економском, али посебно моралном кризом?!
Народ живи тешко, успостављају се нова сурова правила малобројне групе екстремно богатих над свим осталим који тону у биједу и сиротињу. Тај процес је ишао напоредо са грађанским ратовима, прекрајањима граница, а потом стварања нових нација, језика, култура…,посебно историјског ревизионизма. Мијења се читав вредносни систем! Данас, дојучерашње хероје, називају терористима или кукавицама, злочинце праведницима, или боље рећи утјеривачима правде. Авантуристе визионарима, а тајкуне моралним и политичким громадама (?!), испод којих гладна раја чека своје мрвице. Образовање постаје привилегија, здравље луксуз у рукама приватних власника, који своје запослене третирају као најамнике и тјерају да раде до исцрпљујућих граница.
Српски народ је, у овом напредном информатичком времену, изгубио много, пријее свега због немогућности да се развија, у складу са савременим свијетом, који му је најприје наметнут санкцијама, а затим протјеривањем са његових вјековних огњишта, економским уништавањем и моралним обезглављивањем. Српски народ је цивилизацији савременог друштва дао све најбоље што је имао – Српски језик, ћирилично писмо, СПЦ. Бројни научници, спортисти, културни радници данас стоје уписани крупним словима у многим институцијама по свијету.
Данас се наставља злочин над српским народом, укида се његово право на све оно што га је красило и на све оно што човјека чини човјеком. Нашем народу се намеће , нажалост вјековима добро познати статус „раје“, која је толико безвриједна да јој се може учинити било шта и да се за то неће одговарати. Наш народ је кроз историју имао оваквих тешких тренутака и знао се одбранити. То је управо и најважнији политички циљ Демократске српске странке – да постојимо, да сачувамо српски народ , да сачувамо српски језик, да сачувамо нашу цркву, да сачувамо наш идентитет, да сачувамо историју каква јесте била, а не како је види Дамир Шеховић и њему слични.
Ваљда ми и за нешто боље знамо?! Ваљда смо знали да привређујемо и прије него што је стигао „политички Месија“ Мило Ђукановић у својим најскупоцјенијим аутомобилима, одијелима и сатовима, намећући логику шверца, криминала и монопола, као једину привредну грану. Ваљда смо знали и у неком тежем времену да се помолимо Богу, а да нас томе не мора учити егзибициониста регистрован у цетињској полицијској станици?!
Српски народ који је стварао Црну Гору мора се сачувати и без жеље за било каквом претенциозношћу, Демократска српска странка јесте политички субјекат који се за то залаже. На данашњој политичкој мапи Црне Горе постоје они који врше сурову асимилацију српског народа , постоје они који сматрају да су економска логика и материјално стање први међу политичким приоритетима.
Да, има и оних који се залажу за помирење унутар Црне Горе. ДСС-у је политички циљ српски народ, али и остали грађани Црне Горе, који препознају добре идеје и намјере ДСС-а. Заборавили смо, има и оних на политичкој сцени Црне Горе за које се гласа, а који тренутно нуде политичку идеју без нације, језика, вјере, историје….!!! Ми нисмо такви, ми смо јасни и недвосмислени, с нама нема неразумијевања ни погађања!
ДСС се одржала преживљавајући расцјеп унутар Народне странке, а затим и унутар Српске народне странке. Одржали смо се и након што су власт, али и поједине опозиционе моћне групе, закључиле да не треба да постојимо. Одржали смо се не гајећи мржњу ни према коме, али чувајући оно што јесмо. Одржали смо се захваљујући Вама скупштинарима из свих градова Црне Горе и оних који су остали код куће, разумјевши и тренутно економско стање. Одржали смо се јер је многима од Вас, како сте нам говорили, ДСС једина политичка опција коју ћете са собом понијети у гроб.
Одржали смо се јер нико од вас није хтио да пређе у неки други табор, вјерно чувајући ову идеју и доводећи неке нове и младе људе који ће у њу вјеровати. Одржали смо се захваљујући часним именима људи по којима је ова странка била препозната, одржали смо се захваљујући некад и инату!
Одржали смо се захваљујући дивном човјеку, који нас је окупљао и за живота, али и након преране смрти, који је био персонификација идеја у које смо вјеровали – пријатељства, топлине, поштења, стручности, морала, храбрости … захваљујући нашем Ранку Кадићу!
На крају – поштовани гости, поштовани скупштинари, драги пријатељи, имате од мене, и не само од мене, једно велико и људско хвала што сте, поред ваших личних и пословних обавеза, одабрали да данас будете са нама и да увеличате нашу скупштину, да дате замах Демократској српској странци да настави свој племенити политички рад – за добро народа којег персонификујемо!
Хвала Вам!

У Подгорици, 17.12. 2017.г.

By | 2017-12-30T16:50:05+00:00 December 17th, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Говор Предсједнице ДСС Драгице Перовић на Изборној скупштини

About the Author: