Удружење Сан Ђакомо у посјети Котору

Home/aktuelnosti/Удружење Сан Ђакомо у посјети Котору

Удружење Сан Ђакомо у посјети Котору

По препоруци градоначелника Крфа, Костаса Николоузоса Општину Котор посјетило је културно удружење Сан Ђакомо. Поред Будве, Котор је један од градова које су посјетили у оквиру приморског обиласка јадранско јонског подручја, након чега слиједе посјете Дубровнику и Сплиту. Пријем представника Удружења, предсједника Александроса Макриса и потпредсједника Андреаса Катсароса уприличен је у Палати Бизанти.

Предсједница Скупштине Општине Котор Драгица Перовић захвалила је на посјети и интересовању представницима Удружења који су уз подршку градоначелника Крфа, изразили жељу за успостављањем сарадње из области културе. ,,Котор, познат по својим традиционалним локалним и интернационалним манифестацијама, плесним и пјевачким удружењима и друштвима, Морнарици, образовним и културним установама, градска врата отвара свим умјетницима по чему је и вјековима препознатљив као мултикултурни град Европе”, истакла је предсједница Перовић.

Удружење је представило досадашњи рад, као и будуће активности.
Назив и лого удружења Сан Ђакомо носи име познатог градског театра, основаног од стране приватника, предузетника и становника Крфа. Уз добру сарадњу и константну подршку локалне власти организују и спроводе промоцију и унапрјеђење богатог културног садржаја у циљу размјене искустава и примјера добре праксе са градовима из окружења, а са посебним освртом на подручја која су уврштена на УНЕСKО-ву листу, на којој се од 2007. године налази и Крф.
Након пријема, за представнике групе коју је чинило 30 чланова и пријатеља поменутог грчког удружења, организован је обилазак Старог града.

By | 2017-11-13T11:58:42+00:00 November 12th, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Удружење Сан Ђакомо у посјети Котору

About the Author: