Перовић: Поштовање Устава Црне Горе

Home/aktuelnosti/Перовић: Поштовање Устава Црне Горе

Перовић: Поштовање Устава Црне Горе

Зграда градског парламента означена је таблама на ћириличном и латиничном писму, које поручују да се ту налази Скупштина општине (СО) Котор.

„Када је у питању законодавна власт у Котору сасвим је очекивано и нормално да се поштују Устав и закони. Отуд и то да се, на згради локалног парламента, од недавно налази информативна табла написана на оба писма, а што је у складу са императивним одредбама чл. 13. Устава ЦГ”, казала је тим поводом за Радио Котор предсједница СО Котор Драгица Перовић.

Подсјећамо, у свом инаугуралном говору Перовић је потенцирала да ће уз њен препознатљиви осјећај за правдом и правичношћу основна детерминанта њеног рада бити поштовање Устава, закона и Статута, па се може очекивати да нове скупштинске табле буду увод да императивне уставне одредбе, које кажу да су два писма, ћирилично и латинично, равноправна, и буду имплементиране у Котору.

Слушалац који нас је контактирао на ову тему, очекује да ћирилично – латиничне табле заживе, како на згради Општине Котор, тако и на осталим институцијама у граду, а посебно на оним са називима насеља, улица и тргова на територији општине Котор.

„Овако нешто грађани Котора очекују од нове власти, јер су мултинконфесионалност, мултинационалност и мултикултуралност, заштитни знаци Котора и основни мото вишевјековног суживота у нашем граду”, порука је слушаоца.

извор : Радио Котор

 

By | 2017-11-04T18:35:13+00:00 November 4th, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Перовић: Поштовање Устава Црне Горе

About the Author: