Саопштење за јавност 19.10.2017

Home/aktuelnosti/Саопштење за јавност 19.10.2017

Саопштење за јавност 19.10.2017

 

     Демократска српска странка најоштрије осуђује донијету пресуду посланику Демократског фронта Милану Кнежевићу, у коме је за наводни напад на службено лице, а читава Црна Гора је видјела какав је то “напад” био, Предсједник једне парламентарне странке добио 7 мјесеци затвора?! Питамо се, шта би се тек десило да је господин Кнежевић стварно ударио полицајца? Пресуда, чији је, највјероватније, основ празан формулар љекарског извјештаја о наводним повредама, а у суштини има за крајњи циљ – одузимање посланичког мандата, кореспондира са осмјехом нападнутог полицајца, који је de facto i de iure прејудицирао како сам судски спор, тако и карикатуралну пресуду!
     Овом пресудом се јасно потврђује инструментализација судства од стране власти, а све у циљу елиминисања политичких неистомишљеника. Тај опробани метод власти да користи суд „У ИМЕ ЦРНЕ ГОРЕ“ и судске поступке, како би политичке представнике грађана шиканирала и онемогућавала у свом послу, ипак је кулминирао од претходних избора, па читава јавност, на жалост, може да се увјери како то изгледају изрежиране судске представе.
Демократска српска странка је увјерена да ће наручена првостепена пресуда до своје правоснажности доживјети трансформацију и да ће право надвладати анархију, тј. да ће више судске инстанце објективно преиспитати карикатуралну пресуду и у складу са чињеницама и законом донијети правичну одлуку. То се од суда очекује, то очекује и Демократска српска странка, то су и принципи на којима као странка дјелујемо.
      Стога, Демократска српска странка с разлогом пита да ли ће ДПС у свом актуелном раду на редефинисању изборног законодавства којим би наводно требало да се поштују препоруке ОЕБС/ОДИХР-а, уврстити и ”независно судство”, које ће им – као што смо видјели 16 октобра донијети већину?!Додуше танку, али како су они навикли да владају, довољну! Питамо се, управо због улоге коју је власт намијенила судству. Колико потписа може прикупити црногорско правосуђе да би учествовало на следећим изборима? Колико гласова очекују? Какав им је тренутни рејтинг? На крају, и шта о свему томе мисле “независни” Бешићеви аналитичари?
На крају да закључимо, народ је увијек онај који ће донијети коначну пресуду! А у сваком случају Демокртаска српска странка је на страни правде и уз Милана Кнежевића!

                                                                                                       Предсједник
                                                                                                   Драгица Перовић

By | 2017-10-25T10:08:35+00:00 October 19th, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Саопштење за јавност 19.10.2017

About the Author: