Кордић: ДПС власт жели да прода у бесцијење најатрактивније локалитете наше државе

Home/aktuelnosti/Кордић: ДПС власт жели да прода у бесцијење најатрактивније локалитете наше државе

Кордић: ДПС власт жели да прода у бесцијење најатрактивније локалитете наше државе

Представници свих политичких партија у владајућој коалицији у Будви (Демократска Црна Гора, Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Демос, Грађански покрет УРА, Социјалдемократска партија и Либерална партија), позвали су да се предложени закон о планирању простора и изградњи објеката повуче из процедуре, сматрајући да се њиме омогућава тајкунима да распродају и оно мало вриједних локалитета који су остали, те позвали представнике мањинских народа у републичком парламенту да не издају Црну Гору и не гласају за предложени закон.

                

Представник ДФ- Демократска српска странка , вршилац дужности директора будванске Агенције за планирање простора Ненад Кордић оцијенио је да овај закон треба посматрати као намјеру ДПС власти да неометано прода у бесцијење најтрактивније локалитете наше државе – Краљичину плажу, Милочерски парк, Јаз, Буљарицу, локације у Бококоторском заливу.
“Одлучни смо да се супротставимо доношењу овога закона. Након фарсичне јавне расправе, сада на беспризоран начин закон треба да усвоји послушна скупштинска већина и без дубље анализе стручне јавности преостали атрактивни простор у Црној Гори, сервира се на тацну “стратешким инвеститорима”, казао је Кордић и навео да Влада сноси пуну одговорност због хаотичног стања у простору у области планирања.

Кордић је био учесник великог протестног скупа у Будви, а повод је био управо овај предлог закона. Поред Кордића, присутнима су се обратили и градоначелник Будве Драган Краповић,предсједница будванског Демоса Луција Ђурашковић, предсједница будванског ГП УРА Божена Јелушић, потпредсједник будванског СНП Крсто Рађеновић и Крсто Радовић представник Демократа.

By | 2017-10-25T09:30:53+00:00 September 23rd, 2017|aktuelnosti|Comments Off on Кордић: ДПС власт жели да прода у бесцијење најатрактивније локалитете наше државе

About the Author: