Николић : Протјеривање руског дипломате непријатељски чин

Home/aktuelnosti/Николић : Протјеривање руског дипломате непријатељски чин

Николић : Протјеривање руског дипломате непријатељски чин

   Демократска српска странка најоштрије осуђује протјеривање руског дипломате из Црне Горе, што је непријатељски чин ове власти према Русији без преседана и који представља континуитет антируског дјеловања Владе Црне Горе.

Није први пут да Душко Марковић доноси крупне политичке одлуке које су , противно вољи већине грађана Црне Горе. Подсјетимо се, и сам је признао недавно да је чак 85 посто грађана Црне Горе било против признања лажне државе Косово, као што вјерујемо да се огромна већина грађана Црне Горе противи оваквој неразумној одлуци. И у једном, и у другом случају овакве одлуке су биле акт непријатељства према традиционално најближим државама Црној Гори, а то су Србија и Русија.

Демократска српска странка тврди да овакве одлуке нису донесене у Влади Црне Горе, о чему се више пита најнижи чиновник у америчкој амбасади, неголи Душко Марковић. Нажалост, остаје нам да закључимо да је Трампов ударац у леђа Марковићу био исувише јак, након чега се Премијер само насмијешио, стављајући до знања да му је јасно шта треба чинити.

Демократска српска странка позива Владу Црне Горе да поштује вољу већине грађана и повуче одлуку о протјеривању руских дипломата, као и да престане да шири антируску и антисрпску пропаганду и хистерију. Образложење које је овим поводом упутио Премијер , а то је да то чини из некакве солидарности према некаквим партнерима из, како је назвао, Евроатлантске заједнице, у ствари није ништа друго до пуко марионетско извршавање воље Сједињених америчких држава. На крају, када бисмо већ говорили о солидарности , ДСС тврди да би таква солидарност грађана и народа Црне Горе била окренута много више према Србији или према Руској Федерацији, неголи према Марковићевим налогодавцима.

                                                                                                      Потпредсједник ДСС

                                                                                                             Матија Николић

By | 2018-03-28T11:55:25+00:00 March 28th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Николић : Протјеривање руског дипломате непријатељски чин

About the Author: