Савинданске награде за најбоље грбаљске ђаке и спортисте

Home/aktuelnosti/Савинданске награде за најбоље грбаљске ђаке и спортисте

Савинданске награде за најбоље грбаљске ђаке и спортисте

Мјесна заједница Горњи Грбаљ и парохија горњогрбаљска у каноници у Сутвари приредили су Савиндански пријем на којем су наградили најбоље грбаљске ученике и спортисте.

Предсједник МЗ Горњи Грбаљ Жељко Ћетковић и горњогрбаљски парох Миајло Бацковић светосавске грамате уручили су најбољим ђацима ОШ „Никола Ђурковић“ у Радановићима – Љиљани Гривић и Ђорђу Кнежевићу, ватерполисти Саву Ћетковићу и фудбалеру Лазару Царевићу.

Скупу су присуствовали предсједници општина Котор и Будва, Владимир Јокић и Драган Краповић, предсједница СО Котор Драгица Перовић , потпредсједница општине Котор Љиљана Поповић Мошков, конзул Србије Зоран Дојчиновић, представници Матице Боке, ОБНОР, НВО „Грбаљ општина“, МЗ Кртоли, МЗ Свети Стефан, црквене општине Грбаљ и бројни гости.

„Ма шта радили у овом друштву, ма којој нацији или вјери припадали сви желимо исто –мир, љубав, срећу. У Грбљу има 65 цркава и три манастира и један свебокељски манастир Михољска Превлака. Хвала Богу да послије толико година ми из Цркве можемо овдје да се захвалимо представницима локалних власти на ономе што заједнички радимо. Они су радили и прије појединци из те власти, онако како им је срце, душа и савјест налагала. Сада институционално помажу да се Грбљу врати оно што је од њега узето. Прије је Грбаљ био врло често мјесто из кога се односио камен и вода, а враћао отпад. Сада Грбаљ добија назад оно што заслужује“, рекао је горњогрбаљски парох Миајло Бацковић.

 

By | 2018-01-29T11:17:34+00:00 January 27th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Савинданске награде за најбоље грбаљске ђаке и спортисте

About the Author: