Николић : Вучићеви јастребови према митрополиту да се односе са поштовањем

Home/aktuelnosti/Николић : Вучићеви јастребови према митрополиту да се односе са поштовањем

Николић : Вучићеви јастребови према митрополиту да се односе са поштовањем

 

Демократска српска странка најоштрије осуђује нападе министара у Влади Србије на митрополита црногорско- приморског Амфилохија и то због његове забринутости да би Косово и Метохија, политичким калкулацијама, било заувијек предато албанским сепаратистима и терористима. Ова организована медијска и политичка хајка, својом агресивношћу, примитивизмом чак и вулгарношћу, надилази све оно што су истом том митрополиту говорили некада Ђинђићеви и Тадићеви министри , протагонисти такозване друге Србије, против којих се предсједник Србије Александар Вучић наводно борио и то не са било чиме, већ својим патриотизмом и због чега је добијао гласове грађана Србије.
Млађани и пуни енергије, министри у Влади Србије, утркују се ко ће прије да донесе сиједу главу, митрополита од 80 љета, пред ноге господара Вучића. Храбро, нема шта. Али Косово остаје и кад све продје, зна то митрополит, зна и Вучић, а знају и “храбри” министри. ДСС зато позива Вучићеве јастребове да се према митрополиту црногорско-приморском и свештенству СПЦ односе са дужним поштовањем, као и према свима који имају другачије мишљење од њиховог и који имају ону ”бојазан” великог броја Срба да ће српска рука потписати предају Косова.
Демократска српска странка подсјећа јавност да су управо ови министри у Влади Србије, који на најприземнији могући начин вријеђају митрополита, говорили да су односи између Србије и Црне Горе данас ”најбољи у новијој историји”. У каквом се тешком положају налази српски народ у Црној Гори јасно је свима , а посебно Вучићевим министрима. Зато се Демократска српска странка пита да ли се то Вучићеви министри припремају да , по истом принципу, говоре о најбољим могућим односима ”у новијој историји” између двије државе – Србије и Косова.
Потпредсједник ДСС
Матија Николић

By | 2018-01-12T19:42:26+00:00 January 9th, 2018|aktuelnosti|Comments Off on Николић : Вучићеви јастребови према митрополиту да се односе са поштовањем

About the Author: